Какво е SlowHacking и как да се предпазим.

Всичко свързано с Уроците за Counter-Strike.
Направа, обяснения, въпроси и отговори.
Аватар
u3HEHAga
Баннат
Баннат
Points: 0,00 
Мнения: 56
Регистриран на: Нед Май 08, 2022 11:47 pm
Местоположение: United Kingdom
Discord: ЛС
Обратна връзка:
u3HEHAga’s avatar
Loading…

Re: Какво е SlowHacking и как да се предпазим.

Мнение от u3HEHAga »

Много от играчите се оплакват, че са гагвани и/или банвани без основателна причина за ТЯХ, но не и за Админите.
Една от често срещаните причини е SPAM MESSAGE - което без да искате вие го прави вашият заразен ЦС.
Тук ще разберете как да изчистите вашият заразен Едишън.

Най-разпространеният Slowhacking е този, в който се слага даден сървър над "New Game" след като сте влезли в някой сървър.

Най-добрият начин , за да избегнете проблеми с този плъгин е от самото начало когато си инсталирате Играта (Counter-Strike) е да отиде в директория на играта намирате папките cstrike>resource и да намерите файла GameMenu.res - на него давате дясно копче, свойства и цъкате на "Read-Only" .

Ако не сте го направили в началото все ще се намери сървър в който да го има този Slowhacking и да са ви го лепнали . При евентуален такъв проблем отиде в директория за ИГрата намерете папките cstrike>resource и намерете файла GameMenu.res и заместете файла с Този


Другият разпространен Slowhacking ,който се среща не малко е този който променя настроиките на бутоните ви в config.cfg и при влизане в играта ви свързва към определен сървър. Примерно ако натиснете на някоя опция от менюто и ви конектва към определен сървър,проблема се решава по следния начин.Във файловете config.cfg и userconfig.cfg търсите някъде където има написано connect 45.144.155.92:27015 (пример) триете тези редове и запазвате промените. Проверете и файловете autoexec.cfg, joystick.cfg, language.cfg, listenserver.cfg, server.cfg, motd.txt, violence.cfg и valve.rc - този файл го има в папките cstrike и valve вътре трябва да има същите редове connect (ip -то) .За всеки случаи проверете ако имате папки cstrike_bulgarian или valve_bulgarian и в тях ги има тези файлове config.cfg и userconfig.cfg. Другите файлове в които напоследък вкарват словхакинг са в папка hw и в нея търсите geforce.cfg и opengl.cfg

Има още един вид Slowhacking и той е този, при който като влезете в даден сървър ви сменя config.cfg и ви bind-ва разни копчета, които като ги натиснете излиза някое IP на сървър или масов Спам на съобщения. Ако са ви заразили файло можете да го изтриете и при пускане на играта ще се генерира нов или да го замените с друг.
За да нямате отново проблем с този Slowhacking отидете в директорията на играта отворете папкata cstrike и намерете config.cfg . Натиснете дясно копче , Опции/Options и дайте на "Read Only" .

Друг Slowhacking е "Loading Dialog Baner" по простичко казано банер, който ви се появява над лентата със зареждането след влизането в даден сървър

За съжаление при този вид Slowhacking вие няма как да се защитите предварително . Начина на премахване на този Slowhacking е следния - отиде в директория "valve/resource" и намерите файловете LoadingDialogNoBanner.res ;LoadingDialogNoBannerSingle.res; LoadingDialogVAC.res и LoadingDialog.res и ги изтривате за да не ви остават банера/и отивате в директорията на играта cstrike>gfx там трябва да търсите необичайни папки като "images", имена на вериги и т.н. , за по сигурно проверете всички папки освен "env" и прегледайте всеки файл.


Съществува и друг Slowhacking и той е ScoreBoard Loading или по просто казано , при който като натиснете TAB т.е. статистиката на убийства/смърт/ping и т.н. отгоре да ви се появява банер .

Този плъгин за разлика от Loading Dialog Baner може да се защитите . За да нямате проблеми най-добре отиде в директория на игарата и намерете папките cstrike >resource >UI за и намерите файла ScoreBoard.res - давате десен бутон, "Опции/Оptions" и давате на "Read-Only" .

Най-вероятно ще се намери сървър, в който да има такъв Slowhacking и вие да го хванете, за да премахнете този проблем трябва да отиде в директория за цс cstrike>resource>UI и да намерите файла ScoreBoard.res и да го заместите с нов файл, но преди това трябва да отворите файла ScoreBoard.res ( Най-добре с Notepad ++ ) и да намерите следния ред ( един от последните ) :
image>gfx>vgui>scoreboard

Отивате там където е посочено т.е. в директорията наиграта cstike>gfx>vgui и да намерите файла, който е посочен и да го изтриете . ( Ако няма такъв файл още по-добре .

Има един доста гаден Slowhacking хак, при които и да деинсталирате играта си и да я инсталирате на ново, ще продължава да ви свързва автоматично към сървъра. Дори и да следвате всички по-горе решение проблема няма да се оправи .

В този случай имате две възможности да се отървете от него.

1. Деинсталиране на играта и я инсталирате в нова директория. Например, ако вашата игра е била инсталирана в C: \ Program Files \ Games \ Counter Strike 1.6, вие я инсталираите в C: \ Program Files \ Counter Strike 1.6

2. Отидете в C: \ Users \ YOURPCUSERNAME \ AppData \ Local \ VirtualStore \ Program Files (x86) и изтрийте папките. След това деинсталирате играта и я инсталирате отново.
Изображение
Аватар
Sergbnw
Потребител
Потребител
Points: 11,00 
Мнения: 18
Регистриран на: Нед Окт 29, 2023 7:05 pm

How to answer amnesia-cs.com ??

Мнение от Sergbnw »

Can someone help how to answer a new topic ??
Maybe I'm doing something wrong?
Please help.
Yours faithfully.

Не могу ответить в существующую тему, что делать ??
Может я делаю что то не так?
Нужна Ваша помощь.
Спасибо.
Аватар
Sergbnw
Потребител
Потребител
Points: 11,00 
Мнения: 18
Регистриран на: Нед Окт 29, 2023 7:05 pm

How to change my password amnesia-cs.com ??

Мнение от Sergbnw »

Can you tell me how can I change my password?
Maybe I'm doing something wrong?
Please tell me.
Thank you.

Не могу поменять пароль ??
Может я делаю что то не так?
Прошу помочь.
Спасибо.
Публикувай отговор

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Регистрация

Sign in

Обратно към “Уроци”